Verduurzamen met een smalle beurs (update 2021)

Een selectie van arrangementen voor woningeigenaren

19 oktober 2021
Om de CO₂-uitstoot te beperken moeten in 2030 anderhalf miljoen huizen in Nederland verduurzaamd zijn. Deze doelstelling is vastgelegd in het Klimaatakkoord. Corporaties verduurzamen voor huurders, maar huiseigenaren staan zelf aan de lat. De overheid, banken en maatschappelijke partijen werken aan arrangementen om deze eigenaren een handje te helpen. Wat is het huidige aanbod voor woningeigenaren met een smalle beurs?

Auteur(s)

Begin 2020 publiceerde Platform31 het rapport Verduurzamen met een smalle beurs, waarin initiatieven worden belicht die huishoudens met een laag inkomen helpen met de verduurzaming van hun woning en hun leefstijl. Sindsdien is er veel gebeurd: meerdere initiatieven uit de vorige editie zijn bezig zich uit te breiden en hun werk te professionaliseren. Bovendien heeft de wereld te maken gekregen met een pandemie en hard stijgende energieprijzen en energiearmoede. Dit document is een tweede, bijgewerkte editie, met een actueel overzicht van tien financiële arrangementen. Per arrangement wordt ingegaan op de werking en het nut voor woningeigenaren met een laag inkomen.

Verduurzamen-met-een-smalle-beurs-update-2021

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Margot Leegwater 06 82 00 39 63 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan