Van stadsvernieuwing naar wijkverduurzaming

Koppelen van opgaven voor het verduurzamen van wijk en buurt in een wijkgerichte aanpak

27 maart 2024
Koppelen van gemeentelijke opgaven is een organisatorisch vraagstuk. Er zijn goede voorbeelden van hoe je dat als gemeente concreet kunt aanpakken. Slimme spelregels, kennis organiseren en een belangrijke rol voor bewoners bijvoorbeeld.

Auteur(s)

Jan Kastje en Huub Glas

Gemeenten die opgaven willen koppelen aan verduurzaming zullen anders dan nu moeten organiseren en financieren. Dat is zo een veelomvattend vraagstuk dat veel gemeenten op zoek zijn naar overzicht.

Ervaringen en inzichten van gemeenten

Geïnspireerd op de stadsvernieuwing en op basis van ervaringen van gemeenten brengt dit rapport ervaringen, voorbeelden en uitdagingen samen op het vlak van wat er nodig is voor gemeenten om koppelen van opgaven concreet te maken. Twee rode draden: ten eerste dat je op basis van een aantal kenmerken kunt bepalen of koppelen kan werken, en hoe; ten tweede het inzicht dat het mensenwerk is en hoe je dit inzicht praktisch inzet.

Van stadsvernieuwing naar buurtverduurzaming_Platform31

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Jan Kastje 06 53 22 02 16

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan