Van hittestress naar verkoeling in de stad

29 oktober 2021
Inspiratieboek over de mogelijkheden om stedelijke gebieden aan te passen aan hogere temperaturen en langere periodes van hitte als gevolg van klimaatverandering. Hitte is een belangrijke veroorzaker van hogere sterftecijfers tijdens een warme periode en van verminderde arbeidsproductiviteit. Een aangepaste inrichting van de buitenruimte kan bijdragen aan het voorkomen van overlast en het verminderen van gezondheidsklachten door hittestress.

Auteur(s)

Martijn Kramer en Mees Zonneveld

Dit inspiratieboek is een aanvulling op de eerder verschenen Coolkit, die zich voornamelijk richt op de mogelijkheden om straatprofielen in verschillende wijktypen meer hittebestendig te maken. Deze publicatie gaat in op specifieke stedelijke ruimtes waar mensen samenkomen en zich verplaatsen, zoals winkelcentra, verschillende typen pleinen, grasvelden in woonwijken, parkeerterreinen en loop- en fietsroutes. Het inspiratieboek beschrijft de problematiek en laat oplossingsrichtingen zien.

Publicatie_Hittestress_Platform31

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Martijn Kramer 06 83 17 14 81 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan