Publicatie Wonen senioren

Transformatie van serviceflats

Volop kansen voor de serviceflat in de 21e eeuw

15 februari 2015
De klassieke serviceflats, die in jaren 60 en 70 zijn ontstaan, hebben ook in de 21e eeuw volop kansen. Dat blijkt uit het rapport Transformatie van serviceflats. Complexen kunnen profiteren van de vergrijzing, de veranderingen in de financiering van de langdurige zorg en de toenemende zelfstandigheid van ouderen. Het concept moet dan wel in een nieuwe jas gestoken worden.

Auteur(s)

Annette Duivenvoorden, Netty van Triest, Tineke Lupi en Lennart Homan (TimesLab)

Wegwijs

De publicatie maakt besturen en eigenaren van serviceflats wegwijs in ontwikkelingen in ‘hun markt’ en reikt hen strategieën aan voor een aantrekkelijk en toekomstbestendig woonzorgserviceproduct. Daarnaast bieden de auteurs handvatten voor gemeenten en provincies die met de problematiek van verouderde en leegstaande flats geconfronteerd worden.

Uit het rapport blijkt onder meer dat de formule van de traditionele serviceflat bouwkundig en organisatorisch verouderd is. Complexen moeten daarom een meerjarenbeleid gaan voeren dat gericht is op het moderniseren van het concept naar de wensen van hedendaagse ouderen: een levensloopbestendige woning, in een beschutte woonomgeving met een flexibeler georganiseerd en goedkoper servicepakket.

Advies

De auteurs geven in het laatste hoofdstuk een duidelijk advies aan besturen en eigenaren van serviceflats waarin onder meer de bedrijfsmatige aanpak, marktpositie en strategisch vastgoedbeleid aan de orde komen.

Transformatie_van_serviceflats

Transformatie van serviceflats

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Netty van Triest 06 57 94 35 26 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan