Publicatie Energietransitie

Toolkit Ondernemers betrekken bij de energietransitie

17 januari 2023
Toolkit die gemeenten helpt om effectief met verschillende typen ondernemers te communiceren over de energietransitie.

Auteur(s)

Pepijn Lijklema, Martijn Kramer en Mark Westerhuis

Veel bestaande commerciële utiliteitsgebouwen moeten verduurzaamd worden om mee te kunnen in de energietransitie. Gemeenten hebben de taak bedrijven te informeren over en ondersteunen bij deze transitie. Ondernemers wordt gevraagd veranderingen aan te brengen in hun bedrijfsvoering en de energiehuishouding van hun panden. Maar de ondernemer bestaat niet; in deze toolkit besteden we aandacht aan de verschillende manieren van communiceren om verschillende groepen ondernemers te betrekken en activeren.

De toolkit gaat in op de wensen en behoeften van de ondernemers en pandeigenaren op het gebied van communicatie en hun motieven om in actie te komen. Deze toolkit is gemaakt vanuit het perspectief van de overheid, met name gemeenten. Hiermee helpen we gemeenten om niet alleen de verschillende ondernemers te herkennen, maar ook om gericht te communiceren met de verschillende groepen ondernemers.

Leerkring Utilteitsgebouwen in aardgasvrije wijken

Deze toolkit is gemaakt als kennisproduct van de leerkring ‘Utiliteitsgebouwen in aardgasvrije wijken’ die Platform31 in 2021 is gestart. Betrokken medewerkers van gemeenten kunnen meedoen aan deze leerkring.

Toolkit-Ondernemers-betrekken-bij-de-energietransitie

Toolkit Ondernemers betrekken bij de energietransitie

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan