Praktijkvoorbeeld Flexwonen

Tijdelijke, verplaatsbare woningen in Eindhoven en Rosmalen

4 juli 2023
Om het woningtekort aan te pakken zijn jaarlijks 100.000 nieuwe woningen nodig, waaronder 15.000 verplaatsbare modulaire woningen die in de fabriek worden gemaakt.

Auteur(s)

In samenwerking met

en

Minstens zo belangrijk als het realiseren van de aantallen, is de vraag hoe je invulling geeft aan een gebiedsontwikkeling met verplaatsbare woningen die er tijdelijk blijven staan. Deze praktijkvoorbeelden laten zien hoe ze dat doen bij STEK (Rosmalen) en Buurtschap te Veld (Eindhoven). Bijzonder aan deze locaties is dat ze buiten de stad liggen, relatief grootschalig zijn en dat er bij de ontwikkeling van deze buurten veel aandacht is voor groen en het vormen van een gemeenschap. Woningcorporatie Zayaz en gemeente Eindhoven nemen je in deze video mee in een nieuwe manier van gebiedsontwikkeling en placemaking. En laten zien wat de nieuwe flexwoningen betekenen voor hun bewoners.

Contact

Myrthe Sietsma 06 57 94 30 86 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan