Terugkijken: ‘All-electric concept’ gestapelde bouw Emmeloord & proeftuin Nagele

23 januari 2022 | Leestijd: 2 minuten
Op veel plaatsen in het land wordt aan de energietransitie gewerkt en wordt kennis ontwikkeld. Om deze ontwikkelingen en praktijkkennis onder de aandacht te brengen organiseren Aedes en Platform31 met partners Techniek NL, Netbeheerders NL en Bouwend Nederland digitale Inspiratietours voor professionals uit de corporatiesector en bouwsector.

Auteur(s)

De derde etappe streek neer in de Noordoostpolder op 19 januari 2022. Tijdens de bijeenkomst namen we een kijkje in de keuken bij de Urkerwegflats, waar woningcorporatie Mercatus in samenwerking met Talen Bouw het ‘all-electric concept’ gestapelde bouw heeft gerealiseerd. Er werd ook een uitstapje gemaakt naar de Programma Aardgasvrije Wijken-proeftuin Nagele, waar Energiek Nagele en Mercatus werken aan de energietransitie van de woningen van het dorp Nagele, met onder meer een oplossing voor duurzame warmteopslag.

 

Terugkijken


Bekijk de opname van de bijeenkomst. Wilt u direct naar een specifieke presentatie, onder staat het programma met de betreffende starttijden:

  • Inleiding
    Fons Lustenhouwer (Platform31) en Yvon de Ruijter (Aedes) lichten aanleiding en achtergrond van de Inspiratietour toe.
  • 8:38 – Samen Buurten, Aanpak Flats Urkerweg naar All-electric Concept
    Durk Grouwstra (Mercatus) en Pepijn Harleman (Talen Bouw) lichten toe op welke wijze de (technische) aanpassingen in de flats zijn doorgevoerd. Ook staan ze stil bij bewonersparticipatie en worden lessen gedeeld.
  • 1:02:43 – Aanpak en opzet proeftuin Nagele
    Rutger Bergboer (Energiek Nagele) neemt ons mee in de wijze waarop in Nagele een pilot is uitgevoerd met de implementatie van een ondergrondse warmteopslag, met als afsluiter de een samenvatting van de lessons learned door Durk Grouwstra (Mercatus) en animatie van Energiek Nagele.
Meer informatie

 

Urkerwegflats, Emmeloord

Duurzame warmteopslag, proeftuin Nagele

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan