Publicatie Algemeen

Analyse coalitieakkoorden 2018

5 juli 2018
Een analyse van enkele coalitieakkoorden na de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de periode 2018-2022 duidden we de akkoorden van 25 gemeenten: grote,- middelgrote en plattelandsgemeenten. Van Hulst in Zeeland tot Oldambt in Groningen, van Amsterdam tot Venlo en van Waalwijk tot Zutphen.

Voor deze gemeenten keken we in het bijzonder naar zes thema’s: ontwikkeling van de economie in stad en regio, toekomstbestendig wonen, activering van mensen die langs de kant staan, transformatie in het sociaal domein, de aanpak van problematische schulden, de transitie naar een duurzame samenleving.

Het aanpakken van werkloosheid, verbeteren van de zorg en werken aan een aantrekkelijke stad zijn nog steeds actuele thema’s. Daar worden twee nieuwe dossiers aan toegevoegd: het woondossier en het duurzaamheidsdossier. Aan gemeenten de uitdaging om op deze dossiers de technische en sociale verduurzaming te verbinden.

Platform31_Analyse_coalitieakkoorden_2018

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Joost van Hoorn Economie en bestaanszekerheid 06 57 94 36 56 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan