Succesvol combineren van armoede- en gezondheidsbeleid

Gesprekstool voor gemeenten

30 augustus 2018
De Gesprekstool helpt gemeenten bij de start of bij het verdiepen van de gebundelde aanpak op onderdelen. Met de tool kunnen ambtenaren armoedebeleid, ambtenaren (publieke) gezondheidsbeleid en aanjagers of kwartiermakers snel in kaart brengen wat er al gebeurt op de verschillende beleidsdomeinen en hun ambities koppelen en aanscherpen. Beleidsmedewerkers kunnen de uitkomsten gebruiken om de onderwerpen op de beleidsagenda te krijgen en om tot nieuwe creatieve ideeën en concrete plannen te komen.

Auteur(s)

Mariam Badou, Monique Stavenuiter, Jessica van den Toorn, Frea Haker, Mirjam Fokkema

De Gesprekstool voor gemeenten bestaat uit drie delen:

  • Stap 1 – De balans opmaken: waar staat uw gemeente?
  • Stap 2 – De verdieping op zes thema’s
  • Stap 3 – Welke acties gaan we doen?

De Gesprekstool is ontwikkeld door het programma GezondIn en het Verwey- Jonker Instituut, met medewerking van acht gemeenten. Als startpunt is een vragenlijst uitgezet onder de 165 Gezond in… gemeenten, om te inventariseren of die gemeenten innovatieve aanpakken hebben op het snijvlak van langdurige armoede en gezondheid en wat deze inhouden. Daarna is een beknopte literatuurstudie uitgevoerd naar bestaande aanpakken in Nederland en het buitenland en is met acht gemeenten gesproken over hun (beleids)aanpakken en behoeften.

Gesprekstool-succesvol-combineren-van-armoede-en-gezondheidsbeleid

Succesvol combineren van armoede- en gezondheidsbeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Het stimuleringsprogramma GezondIn, uitgevoerd door Pharos en Platform31, helpt Nederlandse gemeenten sinds 2014 met de lokale aanpak van gezondheidsverschillen.

Contact

Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan