Stress-sensitieve dienstverlening bij woningcorporaties

Aanpak bij huurachterstanden

1 mei 2019
Ongeveer 1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben risicovolle of problematische schulden. Ze wonen relatief vaak in een huurwoning. Elke maand is het voor hen moeilijk om op tijd de huur te betalen. Deze publicatie geeft handvatten die woningcorporaties kunnen helpen bij het voorkomen en terugdringen van huurachterstanden.

Auteur(s)

Vera Beuzenberg, Maite Gadellaa en Jochem Heemskerk

Hoewel woningcorporaties veel doen om schulden en huisuitzettingen te voorkomen, zien ze toch regelmatig huurders met (enorme) huurachterstanden. Deze publicatie verkent hoe elementen uit de stress-sensitieve aanpak Mobility Mentoring® woningcorporaties kunnen helpen bij het voorkomen van huurachterstanden en het reduceren ervan. En biedt zo woningcorporaties handvatten om hun incassoprocedures nog effectiever te maken.

Mobility Mentoring®

Per 1 januari 2021 valt het Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk weer rechtstreeks onder EMPath. Platform31 was vanaf 2018 de exclusieve partner voor de doorontwikkeling en verspreiding van Mobility Mentoring® in Nederland en het opzetten van een Nederlands netwerk.

  • Op deze pagina vind je de opgedane kennis en behaalde resultaten van het werken met Mobility Mentoring® in Nederland.
  • Ga naar mobilitymentoring.nl voor meer informatie over Mobility Mentoring® en het Nederlandse netwerk.
Stress-sensitieve-dienstverlening-bij-woningcorporaties

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Vera Beuzenberg 06 83 17 13 69 LinkedIn
Maite Gadellaa 06 57 94 20 25 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan