Publicatie Wijkaanpak

Steden van Waarde, perspectief voor stedelijke vernieuwing

6 juli 2015
Onze steden zijn bijzonder. Om hun iconen, prachtige straten en mooie gebouwen, maar vooral om de kwaliteit over de hele linie. Wonen, leren en werken zijn voor iedereen bereikbaar. Dat hebben onze Nederlandse steden te danken aan de zorg voor het vernieuwen van de stad.

Auteur(s)

Olof van de Wal

Sinds 2015 is de vanzelfsprekendheid van stedelijke vernieuwing echter verdwenen, terwijl de opgaven groot blijven. Geld en doel vinden elkaar onvoldoende in de vernieuwing van de stad.

Groei heeft zijn vanzelfsprekendheid verloren en is kieskeurig. De brandstof die de steden levendig houdt, raakt daarmee uitgeput. De motor van de economie, want dat zijn onze steden, hapert en komt tot stilstand als er geen nieuwe, duurzamere brandstof komt. Daar gaat dit essay over: hoe boren we een nieuwe bron aan waarmee onze steden – en ons land – vitaal kunnen blijven? Hoe vernieuwen we, ook in de toekomst, onze steden?

Steden_van_waarde__perspectief_voor_stedelijke_vernieuwing

Steden van Waarde, perspectief voor stedelijke vernieuwing

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Jeroen van der Velden 06 57 94 22 58 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan