Stedelijk ontwikkelen nieuwe stijl

Hoe doe je dat?

10 september 2015
Sinds enkele jaren zoemt het rond in de wereld van de stedelijke ontwikkeling: een nieuwe manier van werken waarin flexibiliteit, uitnodigen en improviseren buzzwords zijn. Een werkwijze ook, zonder meerjarige en topdown georganiseerde investeringsprogramma’s. Inmiddels is stedelijke ontwikkeling op uitnodiging al een paar jaar onderwerp van gesprek en actie.

Auteur(s)

Marieke Jonker-Verkaart

Zo ontstonden er in Nederland al mooie praktijkvoorbeelden waar nieuwe vormen van stedelijke ontwikkeling zich manifesteren. Een mooi moment om ook het gedachtegoed over de nieuwe stedelijke ontwikkeling te verrijken met praktijkervaringen. Want hoe doen steden dat dan precies? Met wie? Hoe wordt het gefinancierd? Wat zijn bepalende succesfactoren?

In deze publicatie doet Marieke Jonker-Verkaart hiertoe een bescheiden poging. Ze beschrijft aan de hand van vijf initiatieven welke ingrediënten terugkomen die de werkwijze van het nieuwe stedelijk ontwikkelen typeren. Interessant zijn niet zozeer de overeenkomsten, maar de juist de verschillen daartussen.

Stedelijk_ontwikkelen_nieuwe_stijl

Stedelijk ontwikkelen nieuwe stijl

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Deze publicatie maakt deel uit van een breder traject van Platform31, waarin nieuwe ontwikkelingen en werkwijzen in de stedelijke ontwikkeling worden beschreven en geduid. Over dit onderwerp verscheen bijvoorbeeld het essay Steden van waarde. Meer informatie vind je in het

Contact

Jeroen van der Velden 06 57 94 22 58 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan