Souterrain van het wonen

De onzichtbare onderkant van het wonen in Nederland

26 juni 2019
Bankslapers, ‘zelfredzame’ daklozen, pechvaders, ex-gedetineerden, arbeidsmigranten of mensen die verblijven op vergeten plekken zoals vakantieparken. Een groeiende groep personen is niet in staat om via de reguliere weg toegang te vinden tot de woningmarkt, tot geen enkel segment. Door een combinatie van persoonlijk gedrag, een levensgebeurtenis, druk op de woningmarkt en blinde vlekken in lokaal beleid. Wie valt waarom tussen wal en schip op de woningmarkt? Welke ongewenste en illegale woonoplossingen vinden zij? En hoe kunnen gemeenten en andere partijen bijdragen aan het verkleinen van dit souterrain van het wonen?

In het magazine ‘Souterrain van het wonen’ verkent Platform31 de onderkant van het wonen in Nederland door analyse van literatuur, media-publicaties en beleidsstukken én door experts en ervaringsdeskundigen aan het woord te laten. Daarnaast zijn uiteenlopende oplossingen verzameld die een bijdrage leveren aan het verkleinen van het souterrain. Het doel van dit magazine is om gemeenten, woningcorporaties en andere partijen te ondersteunen in het erkennen, herkennen en verkleinen van het lokale souterrain.

Magazine_Souterrain_van_het_wonen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Jeroen van der Velden 06 57 94 22 58 LinkedIn
Frank Wassenberg 06 57 94 35 92 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan