Serious game Ruimtevaarders

20 november 2023
Bereid je voor op een buitengewoon avontuur in de ruimte! In de serious game Ruimtevaarders werk je samen met je collega's aan de toekomst van planeet Sectorius. De uitdaging is groots: hoe creëer je een prettige leefomgeving met voldoende woningen, werkgelegenheid en voorzieningen, en dat alles met oog voor duurzaamheid? In Ruimtevaarders zul je voor cruciale beslissingen komen te staan. Welke keuzes maak je en hoe werk je samen om de beste oplossingen te vinden?

In samenwerking met

Met Ruimtevaarders ervaren jij en je team hoe jullie kunnen ‘werken in de geest van de Omgevingswet’:

  • Maak integrale afwegingen binnen gebiedsontwikkeling
  • Werk samen aan complexe opgaven
  • Verkrijg inzicht in het vakgebied van collega’s
  • Stel gezamenlijke doelen

In de geest van de Omgevingswet

Werk je met je team aan een (nieuw) project in de fysieke leefomgeving? Ruimtevaarders is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen en het gesprek te voeren over samenwerking rondom (complexe) fysieke opgaven. De Omgevingswet – van kracht per 1 januari 2024 – vraagt van gemeenten dat zij integrale afwegingen maken in gebiedsontwikkeling. De serious game helpt jou en je collega’s om elkaars vakgebied beter te begrijpen en gezamenlijke doelen te stellen. Het spel laat je ervaren hoe je kunt ‘werken in de geest van de Omgevingswet’.

Spelbord van Ruimtevaarders. Ontwerp: Janneke ten Kate

Voor wie?

Ruimtevaarders is een spel voor gemeente- of provincieambtenaren die zich bezighouden met de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving. Denk aan de thema’s wonen, ruimte, werken, duurzaamheid, mobiliteit en (maatschappelijke) voorzieningen.

Praktische informatie

Een spelleider van Platform31 begeleidt het spel van begin tot eind en komt naar jou toe.

  • Speelduur: 2,5-3 uur (inclusief speluitleg en een korte evaluatie)
  • Aantal spelers: 4-6

Contact

Neem voor meer informatie over het spel of het aanvragen van een offerte contact op met Myrthe.

Myrthe Sietsma 06 57 94 30 86 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan