Publicatie Wonen senioren

Senioren vertellen over doorstromen op de woningmarkt

29 juni 2023
Praktische ondersteuning en een persoonlijk advies kan senioren helpen om de stap naar een nieuwe woning te maken. Het blijkt dat corporaties daarmee de twijfels en onzekerheden kunnen wegnemen bij senioren die overwegen om hun eengezinswoning te verruilen voor andere, vaak ook kleinere, woonruimte. In deze publicatie komen acht senioren aan het woord die vertellen over hun verhuiservaringen en tips geven aan corporaties en andere senioren.

Om senioren te bereiken, is het belangrijk om inzicht te hebben in wat hun woonbehoeften zijn en wat zij nodig hebben om daar de goede keuzes in te maken. In dit kader interviewde Platform31 acht seniore huurders die onlangs verhuisden. We vroegen hen waarom ze zijn verhuisd, wat hen daarbij hielp en hoe ze op de verhuizing terugkijken. Het leverde acht interessante portretten op, die gemeenten, woningcorporaties, makelaars, burgerinitiatieven en anderen inzicht geven in de motivatie en drijfveren van senioren die de stap naar een nieuwe woning wagen.

Senioren vertellen over doorstromen op de woningmarkt

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Experiment doorstroming van senioren op de woningmarkt

In 2021-2022 voerde Platform31 het experiment doorstroming van senioren binnen de sociale huisvesting uit. De opgedane inzichten deelden we in de publicatie ‘Een nieuw (t)huis’. In 2023 startte Platform31 met een vervolgexperiment gericht op de particuliere woningmarkt. We werken daarbij samen met tien gemeenten die in de praktijk aan de slag gaan en besteden in het experiment zowel aandacht aan het doorstromen van seniore woningeigenaren, als te maken afspraken met particuliere verhuurders. Via onze website houden we je op de hoogte van de resultaten van dit experiment.

Contact

Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan