Publicatie Sociaal ondernemen

Samen maken we het mogelijk!

Het verhaal van Publiek Ondernemen in Delft

28 februari 2021
Hoe ondersteun je ondernemende initiatiefnemers, die bijvoorbeeld in hun wijk beter willen samenwerken? Of een sociale onderneming willen starten? In Delft doen ze dit door de initiatiefnemers zo concreet mogelijk te ondersteunen. Deze publicatie vertelt het verhaal van Publiek Ondernemen in Delft. Tien Delftse initiatieven laten zien wat de Publiek Ondernemenaanpak in de praktijk betekent.

Auteur(s)

Rogier van der Wal, Tamarah Collij en Sabina Gietema

In samenwerking met

Wat is Publiek Ondernemen?

Bij Publiek Ondernemen staat de vraag vanuit de stad centraal. Deze vraag moet helder zijn en daarom is het belangrijk dat de gemeente bij de start goed luistert en werkt aan een vertrouwensrelatie met de betrokken partijen. De partners in Publiek Ondernemers, de gemeentelijke oliemannetjes, moeten meer kunnen dan op inhoud reageren, ze moeten op een ondernemende wijze mee kunnen denken. Oftewel denken in hoe kunnen we het mogelijk maken. Om vervolgens de daad bij het woord te kunnen voegen, is samenwerking binnen de gemeente essentieel.

Gedragsverandering

De gemeente Delft is volop in beweging en wil krachtig kunnen inspelen op trends en ontwikkelingen in de samenleving. De Delftse partners in Publiek Ondernemen, Agnes van der Linden, Jacob ten Bosch en Peter Tangel leveren hierbinnen een actieve bijdrage door gedragsverandering bij hun collega’s na te streven. Deze gedragsverandering leidt tot een nieuwe manier van samenwerken, waarbij medewerkers van de gemeente Delft over de grenzen van afdelingen heen samenwerken en elkaar versterken vanuit rollen en talenten. Zo zijn collega’s nog beter toegerust om samen ondernemende initiatiefnemers te ondersteunen

Voorbeelden uit de stad

De opdrachten van de Publiek Ondernemers variëren sterk. Een project om de samenwerking met ondernemers uit een winkelcentrum en hun effect op de buurt te vergroten; tot een koffie en printwinkel in één die als sociale onderneming werkplekken creëert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Publiek Ondernemers hebben de sustainable development goals (SDG’s) een belangrijke plek toebedeeld en het initiatief van de MAEX/de Social Handprint ondersteund. Van tien Delftse initiatiefnemers is de social handprint uitgewerkt.

Paper-Samen-maken-we-het-mogelijk

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Annemiek van Tol 06 12 82 49 24

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan