Regionaal organiseren

Uitvoering geven aan een nieuwe werkelijkheid

15 januari 2015
Werken in netwerken is dé opgave voor deze tijd en daarmee onvermijdelijk. Samenwerken op regionale schaal is noodzaak. Dat betekent voor veel partijen dat zij op een andere manier moeten gaan werken. Opgavegericht schakelen tussen schalen. Projecten en programma’s uitvoeren op de bewezen effectieve manier is niet meer genoeg. Bij ieder project en bij iedere beleidsopgave moet gekeken worden welk doel gediend wordt. Wat de opgave voor de gemeente is. Op welke schaal de opgave opgepakt moet worden en welke andere gemeenten, maatschappelijke en commerciële partijen en bewoners betrokken moeten worden. Van daaruit moet de gemeente haar rol bepalen.

Auteur(s)

Marjolein Stamsnijder

Deze publicatie beschrijft de maatschappelijke ontwikkelingen die noodzaken tot een nieuwe werkwijze. Daarbij geeft deze publicatie concrete aanknopingspunten voor bestuurders, raadsleden en professionals om hun rol te kunnen pakken. Tot slot worden de voor- en nadelen van verschillende organisatievormen voor regionale netwerken beschreven.

Deze publicatie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Platform31, de VNG, het G32 stedennetwerk, het Forum Stedelijke Regio’s en het Platform Regionale Samenwerking.

Regionaal_Organiseren

Regionaal organiseren

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Jan Kastje 06 53 22 02 16

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan