Verdieping Woonzorgvisie

Podcast31 – Onderzoek voor de woonzorgvisie

3 februari 2022
Met een woonzorgvisie werken gemeenten met partners aan een gezamenlijke aanpak. En vertalen lokale woonzorgopgave ambities naar concrete prestatieafspraken over wonen, welzijn en zorg. In deze Podcast31 gaat Dore van Duivenbode in gesprek over onderzoek dat nodig is voor het maken en uitvoeren van de woonzorgvisie.

De woonzorgvisie is een belangrijke basis om te werken aan concrete acties om de groeiende groep ouderen, maar ook mensen die uitstromen uit beschermd wonen en maatschappelijke opvang, statushouders en dak- en thuislozen, voldoende te faciliteren in hun woon- en zorgbehoeften. Maar om hier goed invulling aan te geven is onderzoek nodig. Een aantal experts delen hun visies en ervaringen. In deze Podcast31 gaat Dore van Duivenbode in hierover gesprek met

  • George de Kam, emeritus hoogleraar Volkshuisvesting en grondmarkt
  • Martijn Beek, wethouder Veenendaal
  • Arjen van Drunen, wethouder Breda
  • Evert Leideman, directeur DeltaWonen
  • Karin Dumasy, Stadsdorp Elsrijk, Amstelveen
Luister naar de podcast

Podcast31

In Podcast31 koppelen we beleid, praktijk én wetenschap. In elke aflevering bespreken we actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. Volg Podcast31 op Spotify of Apple Podcasts.

Contact

Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan