Verdieping Woonzorgvisie

Podcast31 – Meerpartijensamenwerking bij ontwikkelen en uitvoeren van de woonzorgvisie

30 maart 2022
Zelfstandig thuis wonen, het liefst steeds langer. En niet alleen een dak boven ons hoofd, maar ook een thuis met voorzieningen in de buurt. Hoe realiseren we dat? Centraal staat de woonzorgvisie, de basis om een groeiende groep ouderen en mensen die uitstromen uit beschermd wonen en maatschappelijke opvang te faciliteren in hun woon- en zorgbehoeften. Met een woonzorgvisie werken gemeenten en hun partners aan een gezamenlijke aanpak.  In deze Podcast31 gaat Dore van Duivenbode in gesprek over samenwerken om tot een goede, breed gedragen woonzorgvisie te komen én uit te voeren.

Een goed gedragen woonzorgvisie vraagt niet alleen om samenwerking binnen gemeenten, maar ook tussen gemeenten, wooncorporaties, zorgorganisaties, marktpartijen én bewoners. Hoe betrek je alle partijen? Hoe zorg je ervoor dat er niet langs elkaar, maar mét elkaar wordt gewerkt? Wat is er op dit vlak nodig? In deze Podcast31 gaat Dore van Duivenbode in gesprek met:

  • Trix van Os, directeur-bestuurder van zorgorganisatie Alerimus
  • Karin Schrederhof, wethouder Wonen, Wmo en sport, gemeente Delft
  • Frans Grobbe, procesbegeleider van AO-organisatieontwikkeling en expert op het gebied van meerpartijensamenwerking
Luister naar de podcast

Podcast31

In Podcast31 koppelen we beleid, praktijk én wetenschap. In elke aflevering bespreken we actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. Volg Podcast31 op Spotify of Apple Podcasts.

Contact

Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan