Verdieping Sociaal ondernemen

Podcast31 – Inkopen met impact

11 december 2020
Als publieke organisatie kun je verschil maken met hoe en waar je diensten of producten inkoopt. Zo kun je bijvoorbeeld bijdragen aan een slimme, groene en gezonde toekomst door te kiezen voor duurzame producten of circulaire materialen. Of kiezen voor bepaalde dienstverleners die ook bijdragen aan een inclusieve samenleving. Inkoopkeuzes hebben dus maatschappelijk impact. In deze Podcast31 praten we over de mogelijkheden van inkopen met impact.

Auteur(s)

Sabina Gietema

Sommigen noemen het inkopen met maatschappelijke impact, anderen noemen het duurzaam of sociaal inkopen. Je kunt opdrachten opknippen in percelen opknippen en uitbesteden aan impact ondernemers. Of gunningscriteria opnemen als inkoopvoorwaarde, zodat impact als randvoorwaarde geldt. Welke mogelijkheden heb je als bijvoorbeeld gemeente wanneer je met jouw manier van inkopen rekening wilt houden met de maatschappelijke impact? In deze Podcast31 praten we hierover met:

  • Elisabetta Manunza, Universiteit Utrecht
  • Alan Wemmenhove, gemeente Apeldoorn
  • Jolijn Creutzberg, Van Hulley
Luister naar de podcast

Podcast31

In Podcast31 koppelen we beleid, praktijk én wetenschap. In elke aflevering bespreken we actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. Volg Podcast31 op Spotify of Apple Podcasts.

Contact

Annemiek van Tol 06 12 82 49 24

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan