Podcast31 – Grond, locaties en vastgoed voor woonvarianten senioren

14 juli 2022
Vergrijzing en langer zelfstandig thuis vraagt nieuwe woonvormen. Het bouwen en ontwikkelen van woningen is vooruit kijken. Een visie op wonen, zorg en langer thuis is een eerste, belangrijke stap. Daarna komt het echte werk. Hoe zorgen we dat er ontwikkellocaties zijn om nieuwe initiatieven daadwerkelijk te bouwen? En hoe kan een gemeente hierop sturen en wat maakt dat de markt er ook op inspeelt? In deze Podcast31  In deze Podcast31 gaat Dore van Duivenbode in gesprek over grond- en lokaal beleid en hoe dat nieuwe woonvormen mogelijk maakt.

Waar zijn aantrekkelijke locaties – nabij voorzieningen en groen – te vinden, en wie lukt het om ertussen te komen? Gaat een plek naar de hoogste bieder, de eerste, of het project met het meeste draagvlak? Wie legt deze complexe puzzel? Eén ding is zeker: gemeenten hebben een sleutelrol. We gaan hierover in gesprek met drie experts:

  • Guido Mertens, zelfstandig adviseur, en expert op het gebied van maatschappelijk grondbeleid
  • Nienke Miedema, adviseur wonen bij Gemeente Rotterdam
  • Samantha van Rooij, Statact en voorzitter van de kerncoalitie van het ‘Langer Thuis Akkoord Rotterdam’
Luister naar de podcast

Podcast31

In Podcast31 koppelen we beleid, praktijk én wetenschap. In elke aflevering bespreken we actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. Volg Podcast31 op Spotify of Apple Podcasts.

Contact

Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan