Podcast31 – Geclusterd wonen

26 april 2023
Wonen als je ouder bent. Wat als je prima uit de voeten kunt in jouw appartement, maar contact met de jonge generatie mist. Of als je gehecht bent aan het huis waar je al jaren woont. En waar je de kinderen grootgebracht hebt? Wat maakt verhuizen dan de moeite waard? In deze Podcast31 gaat Dore van Duivenbode met experts in gesprek over toekomstbestendig wonen voor ouderen.

Van de 900.000 nieuwbouwwoningen reserveert het kabinet er zo’n 300.000 voor ouderen. Dat is een grote en diverse groep, die vaker alleenstaand is, zonder kinderen, meer eigen woningbezit heeft en steeds vaker een migratieachtergrond heeft. Hoe willen onze ouderen wonen en wat zijn hun behoeften? Hoe ontstaat versnelling in het realiseren van geclusterd woonvormen voor ouderen en hoe zit het met betaalbaarheid?

In deze Podcast31 gaat podcastmaker Dore van Duivenbode, in gesprek hierover met:

  • Michel Pott, projectmanager woningcorporatie Talis
  • Evelien van Veen, Woonwerk architecten en ontwerpen van verschillende woonvormen voor ouderen
  • Sander Oosterhuis, adviseur wonen en zorg, gemeente Zwolle
Luister naar de podcast

Podcast31

In Podcast31 koppelen we beleid, praktijk én wetenschap. In elke aflevering bespreken we actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. Volg Podcast31 op Spotify of Apple Podcasts.

Contact

Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan