Podcast31 – De meerwaarde van de ervaringsdeskundige

29 april 2021
In de ggz werd ooit gestart met de inzet van ervaringsdeskundigheid. Inmiddels worden ervaringsdeskundigen steeds vaker in verschillende sectoren ingezet. Dat is niet zonder reden; deze inzet kan een enorme meerwaarde bieden voor cliënten, beleids- en praktijkprofessionals en ervaringsdeskundigen zelf. In Podcast31 gaat hetin het kader van het experiment Weer Thuis over wat ervaringsdeskundigheid precies is en waarom de inzet van ervaringsdeskundigen zo van belang is binnen de ggz.

Auteur(s)

Ervaringsdeskundigen in de ggz zetten zich op verschillende manieren in. Zo bieden zij onder andere ondersteuning aan cliënten en denken zij mee over werkprocessen en beleid. Maar ook buiten de ggz kan een ervaringsdeskundige van meerwaarde zijn, bijvoorbeeld bij een gemeente. Toch gebeurt dit vaak nog weinig in de praktijk. Wat is ervoor nodig om ervaringsdeskundigheid te borgen binnen je organisatie? Hoe is het om zelf ervaringsdeskundig te zijn? En zijn er al geleerde lessen? In deze Podcast31 praten we hierover met:

  • Trista Hanssens, ervaringsdeskundige en medewerker herstelondersteuning Kwintes
  • Marina Rovers, Limburgse geestelijke gezondheidszorgaanbieder MET Ggz
  • Alie Weerman, lector Ggz en samenleving bij Hogeschool Windesheim
Luister naar de podcast

Podcast31

In Podcast31 koppelen we beleid, praktijk én wetenschap. In elke aflevering bespreken we actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. Volg Podcast31 op Spotify of Apple Podcasts.

Contact

Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan