Podcast31 – De cyclus van armoede en schulden doorbreken met Mobility Mentoring®

19 december 2019
Mobility Mentoring® is een brede aanpak om mensen met meerdere problemen duurzaam vooruit te helpen. Wat betekent werken met deze aanpak in de praktijk? Wat maakt deze aanpak anders voor zowel deelnemers als de betrokken organisaties en professionals? In deze Podcast31 praten we over het doorbreken van de cyclus van armoede en schulden door de inzet van Mobility Mentoring®.

Auteur(s)

Maite Gadellaa en Helga Koper

In deze Podcast31 praten we over de achtergrond en ervaringen met Mobility Mentoring® met ervaringsdeskundigen:

  • Silke van Alphen, projectleider bij Platform31 en eerder betrokken bij een pilot met Mobility Mentoring® bij de gemeente Rotterdam.
  • Edwin van Staveren, strategisch adviseur bij de gemeente Deventer en voorzitter van de themagroep Armoede en Schulden van het G40-Stedennetwerk.
  • Haroun, die uit de schulden kwam dankzij de aanpak van Mobility Mentoring® en nu zelf wordt opgeleid tot mentor bij de gemeente Zaanstad.
Luister naar de podcast

Podcast31

In Podcast31 koppelen we beleid, praktijk én wetenschap. In elke aflevering bespreken we actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. Volg Podcast31 op Spotify of Apple Podcasts.

Per 1 januari 2021 valt het Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk weer rechtstreeks onder EMPath. Platform31 was vanaf 2018 de exclusieve partner voor de doorontwikkeling en verspreiding van Mobility Mentoring® in Nederland en het opzetten van een Nederlands netwerk.

Contact

Maite Gadellaa 06 57 94 20 25 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan