Podcast31 – Armoede en sociale cohesie in de wijk

13 september 2022
Gordijnen aan de straatkant al maanden dichtgetrokken. Kinderen zonder ontbijt op school. De thermostaat steeds lager. Armoede dringt diep door in de persoonlijke levenssfeer, tot in het lichaam aan toe. Een kind in een arm gezin leeft tot wel vijftien jaar korter in goede gezondheid. In deze Podcast31 gaat Dore van Duivenbode in gesprek over de aanpak armoede in de wijk, met aandacht voor gezondheid en sociale cohesie.

Auteur(s)

Met drie experts gaan we in gesprek over lokale armoedebestrijding, welke rol gezondheid daarbij speelt en wat een goede sociale cohesie kan betekenen voor mensen in de wijk.  In deze Podcast31 gaat Dore van Duivenbode in gesprek hierover met:

  • Erik Dannenberg (voorzitter Divosa en oud-wethouder in Zwolle)
  • Gera Nagelhout (chief science officer Onderzoeksinstituut IVO)
  • Kim van Rooy (senior bestuursadviseur financiële zelfstandigheid gemeente Arnhem)
Luister naar de podcast

Podcast31

In Podcast31 koppelen we beleid, praktijk én wetenschap. In elke aflevering bespreken we actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. Volg Podcast31 op Spotify of Apple Podcasts.

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan