Verdieping Woonzorgvisie

Podcast31 – Afwegingen en keuzes achter woonzorginnovaties

1 maart 2022
Met een woonzorgvisie werken gemeenten en hun partners aan een gezamenlijke aanpak. Lokale ambities worden vertaald naar concrete prestatieafspraken over wonen, welzijn en zorg. Grond en vastgoed voor nieuwe initiatieven zijn schaars. Dat betekent dat niet alles kan. Hoe zorg je voor een toekomstbestendige businesscase en hoe maak je de goede afwegingen? In deze Podcast31 gaat Dore van Duivenbode in gesprek over de keuzes achter wooninnovaties.

De woonzorgvisie biedt een basis om een groeiende groep uitstromers uit beschermd wonen en maatschappelijke opvang te faciliteren in hun woon- en zorgbehoeften.  Maar hoe maak je de goede afwegingen en keuzes als het gaat om woonzorginnovaties? In deze Podcast31 praten we hierover met een burgerinitiatief, een financierder en een corporatie:

  • Jan Snijders, oud voorzitter zorgcoöperatie Austerlitz Zorgt. Hun missie: oudere bewoners, zo lang en zo zelfstandig mogelijk in het dorp laten wonen
  • Nelleke van Olst, van Triodos Bank over het verstrekken van leningen aan collectieve initiatieven
  • Floor Mattijssen, ketenregisseur wonen en zorg bij corporatie Trivire, over het shoppen van zorgaanbieders bij corporaties.
Luister naar de podcast

Podcast31

In Podcast31 koppelen we beleid, praktijk én wetenschap. In elke aflevering bespreken we actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen. Volg Podcast31 op Spotify of Apple Podcasts.

Contact

Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan