Overzicht provinciale programma’s 2019 – 2023

Provinciaal beleid op 8 thema's

31 oktober 2019
In de maanden mei, juni en augustus 2019 presenteerden de provincies hun collegeprogramma’s. Deze twaalf provinciale collegeprogramma’s vormen opgeteld een boekwerk van honderden pagina’s. Platform31 maakte samen met het Interprovinciaal Overleg (IPO) een thematisch overzicht van deze provinciale collegeprogramma’s. Met dit overzicht bieden we u de mogelijkheid om de concrete beleidsvoornemens van de provincies op 8 thema’s en 31 subthema’s te vergelijken.

Auteur(s)

Joost van Hoorn en Wessel van Vliet

Thema-indeling

Bij de samenstelling hebben we per provincie de belangrijkste concrete beleidsvoornemens op een rij gezet binnen de zeven kerntaken van de provincies:

  1. Ruimtelijke ontwikkeling, Water en Wonen
  2. Vitaal Platteland
  3. Mobiliteit
  4. Klimaat en Energie
  5. Regionale economie
  6. Cultuur
  7. Kwaliteit Openbaar Bestuur

Onder het achtste thema ‘Overig’ zijn de voornemens gevat die niet binnen de kerntaken passen, maar waaraan een aantal provincies desalniettemin aandacht besteden. Het gaat om de subthema’s zorg en sociaal beleid. Ook binnen de zeven kerntaken onderscheiden we subthema’s om de oriëntatie binnen de onderwerpen te vergemakkelijken. Wij hopen u hiermee op weg te helpen met uw specifieke zoekopdracht of analyse.

Overzicht-provinciale-programmas-2019-2023

Overzicht provinciale programma's 2019 – 2023

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Joost van Hoorn Economie en bestaanszekerheid 06 57 94 36 56 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan