Overlast voorkomen in de wijk

19 maart 2019
Overlast voorkomen in de wijk, hoe doe je dat? De laatste jaren hebben woningcorporaties geregeld te maken met overlast in de wijk veroorzaakt door huurders die zorg of begeleiding nodig hebben. Deze overlast zet de leefbaarheid onder druk. Hoe kunnen overlastsituaties worden voorkomen? Hoe kan samenwerking rondom personen met verward gedrag worden ingericht? Welke voorbeelden van preventieve aanpakken zijn er? En wat kan monitoring betekenen?

Auteur(s)

Susan van Klaveren, Lisanne van Eeden, Koen van der Bij (Aedes), Hanneke Nagtzaam (Aedes), Chretien Mommers (Mo-Advies)

De publicatie ‘Overlast voorkomen in de wijk’, opgesteld door Platform31 in samenwerking met Aedes, geeft antwoord op deze vragen. De publicatie geeft achtergrondinformatie over de toename van overlast in de wijk door kwetsbare personen en stelt de vraag waar uw corporatie staat. Daarna zoomen we in op de thema’s:

  • Samenwerking
  • Preventie en aanpak
  • Signaleren en monitoren

Per thema geven we achtergrondinformatie en staan interviews, tips, praktijkgerichte interventies en spraakmakende voorbeelden van initiatieven voor het voorkomen van overlast in de wijk. De publicatie is vooral bedoeld voor beleidsadviseurs bij woningcorporaties, maar is ook waardevol voor medewerkers bij gemeenten en organisaties voor zorg en welzijn.

Overlast_voorkomen_in_de_wijk

Overlast voorkomen in de wijk

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan