Op zoek naar een rechtvaardige stad

Een verkenning van perspectieven op rechtvaardigheid in stad en wijk

18 juli 2022
Veel discussies over stedelijke ontwikkeling staan in het teken van rechtvaardigheid of inclusiviteit. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over (de toegankelijkheid van) wonen, publieke voorzieningen en mobiliteit in de stad. Daarnaast spreken gemeenten en andere organisaties zich steeds vaker uit voor rechtvaardige steden en wijken. Dit magazine voedt de discussie over deze ambitie en de verwezenlijking ervan. Het verkent de perspectieven op rechtvaardigheid in stad en wijk en schetst acht praktijkvoorbeelden.

Auteur(s)

Simone ’t Hooft, Margot Leegwater, Bella Bluemink, Mirjam Fokkema, Emre Can

In zijn essay ‘Maximaal, gelijk, voldoende, vrij: vier perspectieven op de rechtvaardige stad’ liet onderzoeker en bijzonder hoogleraar Edwin Buitelaar zien dat er op de vraag “wat betekent de rechtvaardige stad precies?” niet één, maar vier soorten antwoorden mogelijk zijn – en dat er op bepaalde punten duidelijke keuzes moeten worden gemaakt.

Dit magazine geeft een samenvatting van deze vier perspectieven op de rechtvaardige stad. En bevat acht inspirerende praktijkvoorbeelden van hoe gemeenten en andere organisaties op tal van terreinen werk maken van meer rechtvaardige steden en wijken.

De antwoorden en handreikingen zijn gebaseerd op onderzoeken, wet- en regelgeving en op ervaringen van corporaties die hierover beleid ontwikkeld hebben voor het middenhuursegment.

Op_zoek_naar_een_rechtvaardige_stad

Op zoek naar een rechtvaardige stad

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Simone 't Hooft 06 30 12 76 01

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan