Op zoek naar een gedeeld handelingsperspectief voor middelgrote gemeenten

10 december 2020 | Leestijd: 2 minuten
Middelgrote gemeenten zijn belangrijke schakels in het polycentrische stedelijke netwerk van Nederland. Ze hebben allemaal te maken met grote opgaven en uitdagingen, zoals energietransitie, klimaatadaptatie en de transitie naar een circulaire economie. Ook moeten ze zorgen dat het voorzieningenniveau op peil blijft en een passend woningaanbod bieden. Deze publicatie schetst een gedeeld handelingsperspectief voor middelgrote gemeenten.

Auteur(s)

Marloes Hoogerbrugge, Daphne Bouman en Koos van Dijken

Zeven clusters

In dit rapport zijn 58 middelgrote gemeenten onderverdeeld in zeven clusters. Per cluster benoemen we de gemeenschappelijke kenmerken, uitdagingen en opgaven. We beschrijven de ontwikkelingen op de thema’s demografie, woningmarkt, werkgelegenheid en economie, voorzieningen, kwaliteit van leven, sociale problematiek en bestuur en samenspel. Daarnaast formuleren we voor ieder cluster een gedeeld handelingsperspectief. Met dit rapport willen we middelgrote gemeenten stimuleren om met elkaar in gesprek te gaan, aanpakken uit te wisselen en van elkaar te leren. Bijvoorbeeld door samen te zoeken naar strategische antwoorden op de uitdagingen waarvoor middelgrote gemeenten staan.

Webinar terugkijken

Op_zoek_naar_een_gedeeld_handelingsperspectief_voor_middelgrote_gemeenten

Op zoek naar een gedeeld handelingsperspectief voor middelgrote gemeenten

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Koos van Dijken 06 54 39 14 81 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan