Op werkbezoek bij innovatieve ondernemers

Begeleiding van mensen naar duurzaam werk in de maakindustrie en zorg

23 februari 2022
Wat kunnen gemeenten en regio’s leren van het bedrijfsleven in het begeleiden van mensen naar passend en duurzaam werk? In deze verkenning laten we zien hoe gemeenten en regio’s beter gebruik kunnen maken van de kennis en methoden bij bedrijven en intermediaire organisaties in de maakindustrie/logistiek en de zorg.

Auteur(s)

Ruud Dorenbos, Barbara Heebels en Emre Can

Veel bedrijven in sectoren met een krappe arbeidsmarkt zijn zelf op zoek gegaan naar hoe zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen opleiden en aannemen. Welke goede voorbeelden zijn er bij bedrijven in de maakindustrie/logistiek en zorg – sectoren met grote personeelstekorten – en hoe kunnen deze breder toepasbaar worden gemaakt? Wat betekent dit voor de rol van gemeenten in het toeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar duurzaam werk en de samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs?

Deze verkenning werd in nauwe samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gemaakt in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

220222_Op_werkbezoek_bij_innovatieve_ondernemers

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan