Publicatie Wooncoöperaties

Op weg met de wooncoöperatie

Ontwikkelingen en lessen van de koplopers

8 februari 2017
Het experimentenprogramma ‘Nieuwe kansen voor de wooncoöperatie’ verkent het fenomeen wooncoöperatie door onderzoek en aan de hand van praktijkervaringen. Wat zijn de ontwikkelingen en wat kun je leren van koplopers?

Auteur(s)

“De koplopers hebben baanbrekend werk verricht, door als eerste deze weg te bewandelen.”

Het experimentenprogramma is inmiddels afgerond en overgegaan in een actieprogramma waarin Platform31 met nieuwe pilots concrete stappen wil maken rondom de wooncoöperatie. Het blijkt voor initiatieven nog altijd niet eenvoudig om tot uitvoering te komen. De koplopers hebben echter belangrijk baanbrekend werk verricht door als eerste deze weg te bewandelen. Enkelen zijn daarin gestrand, maar velen zijn nog steeds actief. In deze publicatie kijkt Platform31 samen met de initiatiefnemers terug op de ontwikkelingen die de koplopers in de afgelopen twee jaar doorlopen hebben. Het geeft een mooie inkijk in de processen die rond het oprichten van een wooncoöperatie spelen.

“Doorzettingsvermogen, creativiteit en positief denken. Dat zijn onmisbare ingrediënten om een wooncoöperatie op te zetten.”

Koplopers
Update_koplopers_wooncooperatie

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Frank Wassenberg 06 57 94 35 92 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan