Publicatie Wooncoöperaties

Notitie: De wooncoöperatie en de gemeente

1 januari 2018
Sinds 2015 staat de wooncoöperatie in de Woningwet als vehikel voor zelfbeheer en zeggenschap van sociale huurders. Maar de wooncoöperatie is meer. Het collectief eigendom, betrokkenheid van de bewoners en het niet gericht zijn op winst biedt oplossingen voor verschillende problemen op de woningmarkt. Met name in het dichten van de kloof tussen het sociale segment en de vrije markt is de wooncoöperatie een kansrijk instrument. Op welke manieren kunnen gemeenten de wooncoöperatie positioneren in het lokale beleid? Dat kan op verschillende manieren, van volgen en controleren tot agenderen, stimuleren en zelfs regisseren. Deze publicatie helpt ze op weg.

Auteur(s)

Frank Wassenberg, Tineke Lupi en Maarten van Poelgeest (Platform31)

Gemeenten hebben hierin een cruciale rol om de wooncoöperatie te positioneren in het lokale beleid. Dat kan op verschillende manieren, van volgen en controleren tot agenderen, stimuleren en zelfs regisseren. Deze publicatie maakt gemeenten hierin wegwijs. Ze legt kort uit wat een wooncoöperatie is, welke meerwaarde het op de lokale (en regionale) woningmarkt kan hebben en wat een gemeente aan concrete handvatten heeft om initiatieven van de grond te krijgen. Gebruikmakend van ervaringen met wooncoöperaties van wethouders, groepen bewoners, directeuren van corporaties en banken.

Notitie_wooncooperatie_en_de_gemeente

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Frank Wassenberg 06 57 94 35 92 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan