Praktijkvoorbeeld Circulariteit Woningbouw

Modulair, verplaatsbaar, circulair. En klaar in een jaar

10 juli 2023
Het is haalbaar om circulair te bouwen. In De Klamp in Heerhugowaard zijn 56 woningen gebouwd; modulair en verplaatsbaar (hoewel ze ook heel lang kunnen blijven staan). Het Versnellingslab Circulair Bouwen voor woningcorporaties bezocht De Klamp. In de video leggen ontwerper, bouwer, gemeente en woningcorporatie uit hoe dit ook kan op andere plekken in Nederland.

In Heerhugowaard – gemeente Dijk en Waard – blijkt het mogelijk om binnen een jaar een buurt met tientallen woningen te realiseren. De deelnemers van het Versnellingslab Circulair Bouwen bezochten de bouwlocatie en kregen te horen wat daarvoor nodig was. In de video komen aan het woord onder andere Joost Bruijn van gemeente Dijk en Waard, Jurrian Knijtijzer van Finch Buildings, Ernest Kuiper van woningcorporatie Woonwaard en Wim Sturris van bouwer De Groot Vroomshoop.

Versnellingslab Circulair Bouwen

Woningcorporaties helpen om concrete stappen te zetten naar een circulaire praktijk bij het (ver)bouwen. Dat is het doel van het Versnellingslab Circulair Bouwen. Het Versnellingslab is een meerjarig ontwikkelprogramma en is een samenwerking van Platform31 met Aedes, Cirkelstad, Alba Concepts en Groene Huisvesters.

De tweede reeks bijeenkomsten start begin oktober 2023. Op de website versnellingslab.nl kunnen woningcorporaties zich aanmelden voor deelname.

FlyerVersnellingslabCirculairBouwenReeks2

Download de flyer (pdf) met het programma

Download deze publicatie

Contact

Fons Lustenhouwer 06 53 38 90 17 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan