Meer bereiken in organisatienetwerken met het Netwerkmozaïek

Samenwerken aan en voor de maatschappij

22 mei 2023
Uitdagende opgaven rond wonen en zorg, aardgasvrije wijken en leefbaarheid en veiligheid in kwetsbare wijken, vragen om samenwerken in lokale netwerken. Ervaringen van netwerkmanagers en experts landen in een magazine en het Netwerkmozaïek, een denk- en gespreksmodel.

Auteur(s)

Jochum Deuten, Manon de Caluwé, Paul Doevendans en Mirjam Fokkema

Tijdens de leerkring ‘Waardevol samenwerken in een netwerk’, die in het voorjaar van 2022 plaatsvond, ontstond het idee voor dit magazine. In deze leerkring legden 14 ervaren netwerkmanagers, ondersteund door experts, hun ervaringen én vragen bij elkaar. Deze netwerkmanagers zijn dagelijks bezig met het begeleiden van hun lokale of regionale organisatienetwerk.

De inzichten uit de leerkring, maar ook de Platform31-voorstudie ‘Organisatienetwerken van waarde’ en andere Platform31 publicaties, net als de ervaringen van de schrijvers van dit magazine en de ervaringen van de geïnterviewden, droegen bij aan de inhoud van dit magazine.

Het magazine is bedoeld voor elke functionaris die aan een organisatienetwerk deelneemt of verantwoordelijk is voor de organisatie ervan. Maar ook iedereen die het opzetten van een organisatienetwerk overweegt. We introduceren een handzaam denk- en gespreksmodel: het Netwerkmozaïek.

Het magazine belicht zeker niet alle aspecten van het werken in een organisatienetwerk. Er is voor de lezer nog genoeg te ontdekken en te leren, naast dit magazine. Ons doel is om met dit magazine bij te dragen aan de ambitie om complexe maatschappelijke opgaven succesvol aan te pakken. Dat is in deze tijden meer dan nodig.

Meer-bereiken-met-organisatienetwerken

Meer bereiken met organisatienetwerken

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Netty van Triest 06 57 94 35 26 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan