Leefbaarheid en veiligheid op het platteland

6 juli 2022
De aandacht voor leefbaarheids- en veiligheidsvraagstukken in kwetsbare gebieden neemt toe. Vaak richt de aandacht zich op kwetsbare wijken en buurten in (groot)stedelijke gebieden. Maar ook kleinere gemeenten in het landelijk gebied hebben te maken met verschillende opgaven en willen deze liefst in samenhang, integraal aanpakken. Dit onderzoek brengt de leefbaarheids- en veiligheidsvraagstukken die zich daar afspelen in kaart.

Auteur(s)

Ruud Dorenbos, Romay Evers, Razia Ghauharali en Emre Can

Welke factoren bepalen (het gevoel van) leefbaarheid en veiligheid van dorpen in het landelijk gebied? Deze vraag staat centraal in dit onderzoek. Het brengt in kaart wat gemeenten en bewoners (kunnen) doen om hun dorp leefbaar te maken en te houden.

Dit onderzoek omvat onder meer:

  • het resultaat van een beknopte literatuurstudie;
  • de resultaten van de analyse van Leefbaarometers 2012 en 2018. Daaruit blijkt met welke dorpen het goed lijkt te gaan en met welke dorpen juist niet;
  • de beschrijvingen van 10 dorpen;
  • de belangrijkste bevindingen, inzichten en rode draden en een aantal aanknopingspunten voor beleid.
Leefbaarheid en veiligheid op het platteland

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan