Koplopersgroep aan de slag met integrale aanpak huisvesting kwetsbare mensen

Een thuis voor iedereen

14 februari 2023 | Leestijd: 2 minuten
Veel mensen zijn op zoek naar een woning waarin ze prettig kunnen leven. Sommige mensen hebben nog minder kans op het vinden van een passend thuis. Zij zoeken niet alleen woonruimte, maar hebben ook ondersteuning, zorg of werk nodig. Zoals dak- en thuisloze mensen, mensen die uit een ggz-instelling komen, statushouders of mensen met een sociale of medische urgentie. In het programma Een thuis voor iedereen gaan de ministeries van BZK, VWS, JenV, SZW, OCW, brancheorganisaties IPO, VNG, Aedes, de G4 en de G40 aan de slag om de huisvesting voor kwetsbare mensen te verbeteren.

Er zijn zes gebieden naar voren getreden die versneld tot woonafspraken voor aandachtsgroepen in hun woningmarktregio en lokale gemeentelijke praktijk willen komen. Zij vormen samen de koplopersgroep. Platform31 ondersteunt deze koplopers met kennis en kunde en door het uitwisselen van leerervaringen door de zes regio’s op landelijke bijeenkomsten.

In deze informatievideo vertellen Richard Derksen, programmamanager Een thuis voor iedereen (Ministerie BZK) en Hugo Bakkum programmamanager Huisvesting Aandachtsgroepen (VNG) tijdens een van die bijeenkomsten over deze koplopersgroep, wat ze samen willen bereiken, en hoe belangrijk en waardevol een integrale aanpak is.

Het innovatieprogramma Een thuis voor iedereen is een samenwerking van Platform31, het ministerie van BZK, VWS, JenV, SZW, OCW, brancheorganisaties IPO, VNG, Aedes, de G4 en de G40 om de huisvesting voor kwetsbare mensen te verbeteren.

 

Contact

Netty van Triest 06 57 94 35 26 LinkedIn
Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan