Inspiratiebundel woonvormen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

15 oktober 2020
Om tegemoet te komen aan de woonbehoeften van mensen met een psychische kwetsbaarheid is een ‘arsenaal’ aan woonvormen nodig, zo stelde de commissie Dannenberg’ in haar advies Van beschermd wonen naar een beschermd thuis. Maar uit welke woonvormen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid kan worden gekozen? Een overzicht van verschillende woonvormen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, gevoed door gesprekken met experts, professionals en initiatiefnemers van deze woonvormen.

Auteur(s)

Susan van Klaveren en Lisan Jansen Lorkeers

Deze publicatie – in het kader van het experiment Weer Thuis –  beschrijft de verschillende mogelijkheden voor woonvormen – zonder deze te kwalificeren. Een blauwdruk valt daarbij niet te geven. De verschillende beschrijvingen laten de veelzijdigheid van de woonvormen zien en vormen daarmee voor de lezer hopelijk een bron van inspiratie.

De volgende woonvormen komen aan bod:

  • Housing First;
  • Particuliere initiatieven;
  • Gemengd wonen;
  • Trainingshuizen;
  • Woonvorm in zelfbeheer;
  • Woonwerkvoorzieningen;
  • Skaeve Huse.

Bij het beschrijven van de woonvormen is zowel aandacht besteed aan kenmerken van de woonvorm (bijvoorbeeld doelgroep en duur van verblijf) als aan succesfactoren en aandachtspunten. De publicatie is bedoeld voor eenieder die betrokken is bij woonvormen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid (waaronder initiatiefnemers van wooninitiatieven, beleidsmedewerkers en praktijkprofessionals).

Inspiratiebundel-woonvormen

Inspiratiebundel woonvormen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Margot Leegwater 06 82 00 39 63 LinkedIn
Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan