Inspiratie- en werkboek armoede, schulden en gezondheid

Werken aan preventie

13 juni 2018
Er is steeds meer aandacht voor het verband tussen gezondheidsachterstanden en armoede en schulden. En in het sociale domein richten organisaties zich meer en meer op preventie en integrale ondersteuning waarin financiële en gezondheidsproblemen worden verbonden. Pioniers van zes projecten, van verschillende organisaties en gemeenten, deelden hun ervaringen en brachten hun aanpak verder in de Gezond in…-denktank en leerkring.

Auteur(s)

Annette Duivenvoorden, Lydia Sterrenberg, Jochem Heemskerk, Frea Haker, Edith Smulders

Op basis van die inzichten en resultaten ontwikkelden we dit inspiratie- en werkboek. Het geeft vernieuwers bij gemeenten, en andere organisaties zoals welzijnsorganisaties of GGD-en, inspiratie, nieuwe inzichten en praktische handvatten om armoede, schulden en gezondheid gecombineerd aan te pakken.

Inspiratie-_en_werkboek_armoede__schulden_en_gezondheid

Inspiratie- en werkboek armoede, schulden en gezondheid

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Het stimuleringsprogramma GezondIn, uitgevoerd door Pharos en Platform31, helpt Nederlandse gemeenten sinds 2014 met de lokale aanpak van gezondheidsverschillen.

Contact

Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan