Huurders met dementie

De rol van woningcorporaties bij het veilig zelfstandig thuis wonen

17 november 2014
Woningcorporaties krijgen steeds vaker te maken met oudere huurders met (beginnende) dementie die hulp en aanpassingen in huis nodig hebben. In de uitgave ‘Huurders met dementie’ staat de vraag centraal wat een woningcorporatie met signalen van huurders en medewerkers kan doen, zodat ook ouderen met dementie zo lang mogelijk veilig en comfortabel in hun oude, vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Auteur(s)

Tineke Lupi en Diet Hensums

Simpele aanpassingen

Gemiddeld leven mensen met dementie nog 10 tot 15 jaar, waarvan het grootste deel thuis. Het geschikt maken van de woning en woonomgeving is dus erg belangrijk en draagt zelfs bij aan de vertraging van het aftakelingsproces. Met simpele aanpassingen is het al mogelijk een woning geschikter te maken voor dementerenden. In de brochure ‘Huurders met dementie’ wordt ingegaan op de woonbehoeften van huurders met dementie en de rol die de corporatie hierbij speelt.

Deze brochure is gebaseerd op twee publicaties:

Deze brochure bundelt de inzichten op het thema dementie specifiek voor woningcorporaties.

Huurders-met-dementie-brochure_def_2014 (1)

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan