Publicatie Wooncoöperaties

Hoe richt je een wooncoöperatie op?

Een handreiking voor initiatiefnemers

4 oktober 2017
Stel je hebt een droom over hoe je wilt wonen en over hoe je die wens werkelijkheid kunt maken. Of je wilt met je buren je straat behouden, die anders gesloopt wordt. Of je wilt wel huurder blijven, maar dan liever wel zelf het beheer van de huizen en de omgeving doen. Door je te organiseren in een wooncoöperatie formaliseer je deze wens om samen te werken en zo je ideeën en dromen tot uitvoer te brengen. Deze publicatie helpt je op weg.

Auteur(s)

De ervaring leert dat er veel op je afkomt als je samen een wooncoöperatie wilt opzetten. Zo begin je eigenlijk met elkaar een kleine maatschappelijke onderneming: je bent samen verantwoordelijk voor de woningen en moet er samen voor zorgen dat deze goed onderhouden worden. Als je voldoende mensen hebt die in de woningen willen wonen en er genoeg inkomsten zijn om de kosten te dekken, blijft je wooncoöperatie ook in de toekomst gezond.

Deze handreiking helpt je om dit proces te overzien en de goede stappen daarin te maken. Zo ontdek je of een wooncoöperatie iets voor jullie is. Daarna lees je in het eerste deel van de handreiking wat er allemaal bij komt kijken en hoe je elkaar op koers houdt op weg naar een werkende wooncoöperatie. In het tweede deel van de handreiking kun je gestructureerd en praktisch aan de slag met je plan van aanpak.

De handreiking is bedoeld voor iedereen die een wooncoöperatie wil beginnen, om welke reden dan ook.

171004_Hoe_richt_je_een_wooncooperatie_op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Frank Wassenberg 06 57 94 35 92 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan