Hoe kunnen overheid en markt omgaan met capaciteitstekorten bij woningbouwprojecten?

Podcast Versnellingskamers markt-overheid, aflevering 3

15 september 2022 | Leestijd: 2 minuten
Goede samenwerking tussen markt en overheid is belangrijk om woningbouw te versnellen. Toch loopt de samenwerking tussen projectontwikkelaars en gemeenten soms stroef waardoor woningbouwprojecten vertraging kunnen oplopen. In een aantal versnellingskamers markt-overheid leggen projectontwikkelaars en gemeenten een aantal vragen over een concreet woningbouwproject voor aan onafhankelijke experts van het Expertteam Woningbouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In 2021 vond de eerste ronde versnellingskamers plaats. In drie podcasts delen experts die bij de versnellingskamers betrokken waren samen met andere belanghebbenden, hun ervaringen, adviezen en tips.

Auteur(s)

Aflevering 3: Capaciteit

Capaciteitstekorten bij overheden en marktpartijen kunnen een rem zetten op woningbouwprojecten. Waar vind je mensen met de juiste kennis en kunde en hoe bind je ze? Hoe kunnen gemeenten en ontwikkelaars omgaan met een gebrek aan menskracht? En hoe kunnen markt en overheid elkaar ontzorgen? Om antwoord te krijgen op deze (en meer) vragen, praat gespreksleider Jop Fackeldey (voorzitter van het programma Stedelijke Transformatie) met:

  • Frits Dinkla (Lid Expertteam Woningbouw RVO)
  • Hans ter Steege (CEO van de Ter Steege Groep)

Dinkla en Ter Steege adviseren marktpartijen en overheden om zo vroeg mogelijk met elkaar in gesprek te gaan over woningbouwprojecten. Iedereen heeft eigen belangen, ambities en competenties. Door op zoek te gaan naar gemeenschappelijke belangen, keuzes te maken en ambities te prioriteren, zorg je er samen voor dat woningbouwprojecten van de grond komen. In de podcast geven Dinkla en Ter Steege voorbeelden en tips voor overheden én marktpartijen.

Bekijk de podcast Versnellingskamers markt-overheid

Liever alleen luisteren?

maa

Maarten Hoorn Wonen en ruimte 06 10 15 67 08 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan