Gereedschapskist doorstroming

19 oktober 2023
Steeds meer woningcorporaties zijn of willen actief aan de slag met doorstroming. Niet als doel op zich, maar als middel om huishoudens gedurende hun leven passend te kunnen laten wonen, zowel qua wooncomfort en woonomgeving als qua betaalbaarheid. De nieuwe gereedschapskist doorstroming geeft woningcorporaties handvatten om een aanpak voor doorstroming te ontwikkelen. En biedt goede voorbeelden uit de praktijk.

Auteur(s)

Deze gereedschapskist kwam in samenwerking met Platform31, 12 corporaties en de provincie Gelderland tot stand.

Deze gereedschapskist start met een algemene inleiding over doorstroming. Het gaat onder meer in op de doelen, doelgroepen, instrumenten en effectiviteit van een doorstromingsaanpak. Daarna volgen beschrijvingen van 8 instrumenten die tot meer verhuizingen kunnen leiden. De gereedschapskist sluit af met nog enkele maatregelen die corporaties beperkt inzetten, maar wel interessant zijn om mee te geven.

Download de gereedschapskist op de website van Aedes.

Handig overzicht

Bij de gereedschapskist hoort een handig visueel overzicht van de verschillende soorten maatregelen. Met in het kort wat de maatregelen inhouden.

Praatplaat gereedschapskist doorstroming

Klik op de afbeelding voor een grote weergave (Pdf)

 

Contact

Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan