Ga mee de Arnhemse wijk in op jouw Dag van de Stad

12 juni 2023 | Leestijd: 3 minuten
Kom jij naar de Dag van de Stad op maandag 9 oktober in Arnhem? Dit jaar bekijken we de stad van dichtbij. We duiken letterlijk en figuurlijk de wijken in om oplossingen te vinden voor onze grote stedelijke opgaven.

Volg je eigen #dagvandestadroute

Er valt veel te kiezen op 9 oktober, daarom helpen we je graag met een route. Wil je eropuit om de opgaven in onze steden van dichtbij te aanschouwen? Ga dan op excursie naar een Arnhemse wijk of wandel door de stad en leer Arnhem van dichtbij kennen als #historischestad #socialestad of #groenestad. Kies in het blokkenschema een onderdeel met #wijkenvandichtbij of #stadvandichtbij.

Blijf je liever op onze uitvalsbasis concertgebouw Musis om in de inhoudelijke wijk- en stadopgaven te duiken? Kies dan voor #bewonersvandichtbij en luister naar de verhalen over #socialestad #gezondestad #duurzamestad. Kies voor thema’s vanuit brede samenwerking #wijmakendestad, bijvoorbeeld in de talkshows en de stadspraatjes. Of ga aan de slag in de ontwerpateliers met #kennisstad #bebouwdestad en #transitiestad, samen met professionals uit Arnhem.

De #-tags met de inhoudelijke thema’s en de insteek vind je in het blokkenschema onder de afzonderlijke programmaonderdelen.

Inspirerende vertellers

Om 9.45 uur starten we in Musis met twee openingslezingen tegelijkertijd. Je kiest voor die van Carlos Moreno, bedenker van de 15-minuten stad (#mobielestad) of voor Maarten Hajer die je meeneemt naar zijn Neighbourhoods of the future (#duurzamestad). Daarna tref je kritische denkers, theatermakers en verhalenvertellers in het theater. Zoals Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen die Wormer en Arnhem langs de meetlat leggen. En beslisbomenmaker en cabaretier Katinka Polderman leert je de beste besluiten te nemen.

Last lectures zijn er van antropoloog en ‘boardroomfluisteraar’ Danielle Braun, columnist Sheila Sitalsing (#socialestad) en stedenbouwkundige met recent ervaring in Oekraïne Fulco Treffers (#groeistad).

In een filmlezing over de Nijmeegse achterstandswijk de Kolping kijken we met #bewonersvandichtbij naar de transities in de wijk (#transitiestad). Om 16:00 sluiten we de dag gezamenlijk af met demissionair minister Hanke Bruins Slot. Maar niet voordat je (met je team van stadsgenoten!) hebt meegedaan aan de grote Stedenquiz van de makers van de Grote Podcastlas.

Arnhem by night

Ook tijdens de Nacht van de Stad bekijken we de #stadvandichtbij. Op zondagavond 8 oktober vanaf 19.00 uur dwalen we na een feestelijke ontvangst op het Stadhuis door Arnhemse wijken, parken en straten. Leer nachtelijk Arnhem van dichtbij kennen als #creatievestad #historischestad en #groenestad. We sluiten gezamenlijk af in Villa Sonsbeek met een borrel en de Grote Podcastatlas pubquiz.

Schrijf je in!

Het keuzeprogramma in Musis bestaat uit drie rondes van een uur. Buiten Musis variëren de tijden: een wijkexcursie of Ontwerpatelier duurt tweeënhalf uur en kun je combineren met één ronde van een uur. De wandelingen tijdens de Nacht van de Stad duren ruim tweeënhalf uur.

Wacht niet te lang met inschrijven, een groot aantal programmaonderdelen zit al vol!

Meer informatie

Meer informatie over het thema, het programma, de sprekers, de gaststad en meer vind je op dedagvandestad.nl en volg ons op LinkedInX en Instagram voor updates.

Over de Dag van de Stad

De Dag van de Stad wil iedereen samenbrengen die zich professioneel of persoonlijk, betaald of vrijwillig inzet voor mensen en vraagstukken in de stad. In 2016 ontstaan vanuit het interbestuurlijke programma Agenda Stad biedt de Dag van de Stad inspiratie, innovatie en verbinding. Het doel van dit jaarlijkse event is om van elkaars successen en van gedeelde knelpunten te leren, om nieuwe ontmoetingen te stimuleren en ideeën uit te wisselen.

De Dag van de Stad is een initiatief van Agenda Stad en wordt dit jaar medegeorganiseerd door gaststad Arnhem. Het succes is te danken aan het stevige partnerschap van VNG, G4 en G40, IPO, Netwerk Kennissteden Nederland, Platform31 en Agenda Stad.

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan