Publicatie Wooncoöperaties

De wooncoöperatie, die komt er wél

28 mei 2018
De wooncoöperatie vormt een alternatief, naast huur en koop, waarvan in Nederland steeds meer voorbeelden zichtbaar worden. Toch vraagt de realisatie van deze initiatieven voor collectief wonen nog wel de nodige aandacht. Deze publicatie deelt onder meer voorbeelden van wooncoöperaties uit verschillende steden en dorpen in Nederland en Europa.

Auteur(s)

Frank Wassenberg, Joost Zonneveld en Tineke Lupi

Ontwikkelingen

De beoogde beweging van het Actieprogramma Wooncoöperaties zet zich gestaag door en maakt steeds meer momentum. In dit magazine kijken we terug op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren samen met institutionele spelers en initiatiefnemers. De ervaringen van zes voorbeelden worden besproken. Waar komt de collectieve woonwens vandaan? Hoe hebben initiatiefnemers hun gezamenlijke project aangepakt? Welke ervaringen hebben zij met banken, woningcorporaties en gemeenten? Wat zijn belangrijke afwegingen en waar lopen zij tegenaan?

Visie en ervaringen

Door verschillende nieuwe en oudere voorbeelden uit verschillende steden en dorpen in heel Nederland naar voren te brengen, proberen we een beeld te schetsen hoe het er voor staat met de wooncoöperatie in Nederland. Daarbij bieden we ook ruimte aan de gevestigde partijen om hun visie te geven op de rol van de wooncoöperatie als nieuwe speler op de woningmarkt. En kijken we voor inspiratie over de landsgrenzen naar ervaringen in andere Europese landen waar wooncoöperaties al veel langer gemeengoed zijn.

Contact

Frank Wassenberg 06 57 94 35 92 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan