Publicatie Wooncoöperaties

De wooncoöperatie als verhuurder

Wettelijke kaders en adviezen voor initiatieven

28 november 2018
Wat zijn per variant – zelfstandige woonvereniging, dochteronderneming en beheercoöperatie – de wettelijke kaders aan waar een wooncoöperatie als verhuurder mee te maken krijgt? Hoe kun je het proces binnen de nieuwe organisatie inrichten en op welke wijze je kun afwijken van het reguliere systeem?

Auteur(s)

Bij het oprichten van een wooncoöperatie komt veel kijken. Als initiatiefnemer steek je veel energie in het maken van een gedegen plan, overleggen met belangrijke partners en het bouwen aan een sterk collectief. Breng je dit proces tot een goed einde, dan ontstaat er een sociale onderneming met bewoners aan het stuur. Samen hebben de leden van de wooncoöperatie de verantwoordelijkheid over het beheer en onderhoud van de woningen. Hierbij horen verschillende taken en bevoegdheden die voorheen vaak door een woningcorporatie of professionele vastgoedbeheerder gedaan werden.

 

De-wooncooperatie-als-verhuurder

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Frank Wassenberg 06 57 94 35 92 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan