De waarde van leernetwerken langdurige zorg en onbegrepen gedrag

17 juni 2021
Evaluatieonderzoek naar generieke principes achter de leernetwerken rond langdurige zorg en verward gedrag. Wat leveren deze leernetwerken op voor deelnemers?

Auteur(s)

In samenwerking met

Binnen de ZonMw-programma’s Langdurige Zorg en Ondersteuning en het Actieprogramma Verward Gedrag financiert ZonMw tien leernetwerken LZO en zes leernetwerken AVG. Dit zijn samenwerkingsverbanden tussen hogescholen, mbo’s en praktijkinstellingen met als doel het realiseren van een duurzame uitwisseling tussen het onderwijs en het werkveld.

Het doel van het evaluatieonderzoek dat Platform31 en Onderzoeksinstituut IVO samen uitvoerden, is om de werkzame elementen en generieke principes bij het opzetten, verbreden en bestendigen van een duurzaam leernetwerk in kaart te brengen. Hiertoe interviewden we betrokkenen, observeerden bijeenkomsten en waren procesbegeleider van de leernetwerken. We beschrijven de resultaten over:

  • werkzame elementen,
  • opbrengsten en bereik,
  • duurzaamheid van het netwerk en de resultaten, en
  • reikwijdte en verbinding.

Ook trekken we een aantal conclusies en reflecties op dit evaluatieonderzoek en sluiten af met aanbevelingen. In de factsheet delen we zes inzichten voor een goed lopend leernetwerk.

Eindrapportage_De_waarde_van_leernetwerken

Eindrapportage

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Factsheet_De_waarde_van_leernetwerken

Factsheet

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan