De Kleine Gids Transformatie en transitie in de zorg voor jeugd

Moeilijke zaken, makkelijk uitgelegd

12 september 2013
De jeugdzorg komt onder de verantwoordelijkheid van gemeenten te vallen. Daarmee wordt een stelselwijziging ingezet die grote gevolgen heeft voor zowel gemeenten als de instellingen die zorg aanbieden. Deze transitie gaat gepaard met een noodzakelijke inhoudelijke vernieuwing; de transformatie. Die transformatie stelt andere eisen aan instellingen en professionals. Beleidsmakers en bestuurders, zowel bij gemeenten als bij zorgaanbieders, zullen deze grote verandering samen met de professionals op de werkvloer tot een succes moeten maken.

Auteur(s)

Pauline van Viegen, Helga Koper en Ben Vermolen

De Kleine Gids Transformatie en transitie in de zorg voor jeugd

Geschreven door Platform31 en Radar, beschrijft praktijkgericht hoe gemeenten hun verantwoordelijkheid voor de verschillende onderdelen van de jeugdzorg kunnen oppakken. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de verandering in houding en vaardigheden die deze transitie en transformatie vragen van alle betrokkenen.

De Kleine Gids wordt door Platform31 beschikbaar gesteld.

Inhoud_voorwoord_De_Kleine_Gids

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Lydia Sterrenberg 06 57 94 18 06 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan