Publicatie Circulaire economie

Circulaire economie: van ambitie naar uitvoering

26 september 2021
Waar lopen gemeenten tegenaan bij het formuleren en uitvoeren van hun circulaire ambities? En wat hebben zij nodig om verdere stappen te kunnen zetten? Welke ambities en beleid hebben de G40-gemeenten? Een enquête onder G40-gemeenten en verdiepende interviews met Amersfoort, Enschede, Groningen, Leiden en Tilburg, pioniers in circulaire economie geven daar inzicht in.

Auteur(s)

Romay Evers en Barbara Heebels

In samenwerking met

Waar lopen gemeenten tegenaan bij het formuleren en uitvoeren van hun circulaire ambities? En wat hebben zij nodig om verdere stappen te kunnen zetten?

Deze publicatie in opdracht van de G40 gaat in op deze vragen. Op basis van een enquête onder de G40-steden en verdiepende interviews met circulaire pionier-gemeenten Amersfoort, Enschede, Groningen, Leiden en Tilburg laten we zien waar gemeenten nu staan, welke rol zij voor zichzelf zien in de transitie naar een circulaire economie en welke uitdagingen zij daarbij ondervinden.

Tot slot geven we drie concrete tips: zorg voor een bestuurlijke trekker én eigen budget voor circulaire economie, werk samen met koplopers en durf te experimenteren, en stel kaders en daag producenten meer uit.

Factsheet_Circulaire_Economie_G40_P31 (3)

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Wouter Kersten 06 57 94 37 51 LinkedIn