Brede steun voor wooncoöperaties

Minister Hugo de Jonge positief over wooncoöperatie binnen woonstelsel

24 januari 2022 | Leestijd: < 1 minuut
Op 20 januari presenteerden Arie Lengkeek en Peter Kuenzli hun boek Operatie Wooncoöperatie. Minister Hugo de Jonge nam de publicatie in ontvangst. De kersverse minister toonde zich heel positief over de wooncoöperatie binnen ons woonstelsel. Hij was enthousiast om burgers de kans geven om zelf een wooncoöperatie te vormen. Hij zegde ondersteuning en nieuwe regelgeving toe waardoor het gemakkelijker wordt om een wooncoöperatie op te richten.

Operatie Wooncoöperatie beschrijft hoe een wooncoöperatie een derde weg op de woningmarkt kan zijn, naast het huren of kopen van een huis. Het is een oplossing voor woonstarters en mensen met een middeninkomen. En voor mensen die ‘iets’ samen willen doen met anderen. Naast de minister zegden ook anderen steun toe. Rijksbouwmeester Francesco Veenstra en Leonie Andriesse (gemeente Rotterdam) maken zich hard binnen de overheden, en Aart Cooiman (Rabobank) meldt dat een betere financieringsmogelijkheid aanstaande is. Met zoveel steun moet het mogelijk zijn om coöperatief wonen gemakkelijker te maken in Nederland.

Meer over wooncoöperaties

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan